Nieuwe ouders

Als het gaat om de juiste basisschoolkeuze, wil je als ouder eigenlijk maar één ding: je kind de mooiste tijd van zijn of haar leven bezorgen! Je wilt dat je kind elke dag met een lach de deur uitgaat en met een lach weer thuiskomt uit school. Dat het volop speelt met vriendjes en vriendinnetjes uit de klas en terugkomt met enthousiaste verhalen over de meester of juf. Op ODS Het Roessink trekken we met een enthousiast team van meesters en juffen elke dag ‘letterlijk’ alles uit de kast om het onze leerlingen naar de zin te maken. En ze een prettige en uitdagende schooltijd te bezorgen.

ODS Het Roessink ligt in de wijk Het Roessink in Colmschate Zuid. De school wordt omgeven door veel groen en staat in de buurt van het winkelcentrum De Flora. We werken in principe met jaarklassen en waar nodig met combinatiegroepen. Dit past prima binnen ons onderwijsconcept, want wij bieden onderwijs op maat.

We willen binnen ons daltononderwijs recht doen aan ieder kind, door rekening te houden met de eigen aard van de kinderen en met hun verschillen in ontwikkeling, begaafdheid, belangstelling en motivatie. Dit doen we onder andere aan de hand van het werken met de dag- en weektaak.

De dag- of weektaak is bij uitstek een middel om kinderen zelfstandig de leerstof te leren plannen en uitvoeren. We leren uw kind(eren) dit al vanaf groep 1/2 aan. De dag- of weektaak wordt op drie niveaus aangeboden. Ook de leerkrachten passen hierop hun instructie over de leerstof aan. Binnen de taak krijgen kinderen de keuzemogelijkheden. Zo kunnen kinderen kiezen aan welk vak zij willen werken (volgorde), met wie zij willen werken, waar en welke onderdelen zij willen uitdiepen. De dag- of weektaak moet echter altijd afgerond worden. Hierin leren we uw kinderen hun verantwoordelijkheid te nemen, want afspraak is afspraak.

De sfeer op onze school kenmerkt zich door de prettige en respectvolle interactie tussen leerkracht , leerling en ouder en door de rustige, actieve werksfeer. We streven naar een veilig leer- en pedagogisch klimaat. Hiervoor gebruiken we onder meer de methode De Vreedzame School. Deze vorm een belangrijk onderdeel van ons beleid tegen pesten.

Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom om een afspraak te maken en sfeer te komen proeven op onze school.

Geplaatst op: Ouderinfo Maart - Extra

Beste ouders / verzorgers, Hierbij mede namens het team een extra Ouderinfo van Maart. U kunt de Oud...

Lees meer »

Geplaatst op: Sluiting scholen

De komende periode is/zijn uw kind(eren) noodgedwongen thuis.Het doel van het sluiten van scholen is...

Lees meer »

Geplaatst op: Thuisonderwijs

Wij vinden het belangrijk dat uw kind toch kan leren en zich kan blijven ontwikkelen.Leren op afstan...

Lees meer »

Geplaatst op: Certificaat Superschool

Mede dankzij de inzet van onze kanjers van groep 7 en 8, heeft de organisatie van de kinderpostzegel...

Lees meer »

Geplaatst op: Begaafd onderwijs

We zijn dit schooljaar ingestapt in het innovatietraject “begaafd onderwijs” van ons sam...

Lees meer »

Prikbord
Februari 
22 tm 26Voorjaarsvakantie


Maart 
15 tm 19Week v/d lentekriebels

April 
1Paas / lente activiteit
2Alle leerlingen vrij
5Alle leerlingen vrij
6Studiedag
23Koningsspelen
27Alle leerlingen vrij
Bekijk de volledige kalender hier »
zelfvertrouwen ...
Opgroeien met zelfvertrouwen.

plezier...
elke dag met veel plezier naar school gaan.

durven ...
durven vragen en zelf doen.